Τραγίσιο γλυκό με πορτοκάλι

Τραγίσιο γλυκό με πορτοκάλι


Τι χρειαζόμαστε:

2 πορτοκάλια

5 αυγά

300γρ. ζάχαρη

300ml σπορέλαιο

380γρ. σιμιγδάλι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Σιρόπι

500ml νερό

300γρ. ζάχαρη

ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλα

Προετοιμασία: 30'

Mαγείρεμα: 46'

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε ολόκληρα με τη φλούδα τους να βράσουν σε μπόλικο νερό για να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν (περίπου 20-30 λεπτά).

Τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο πλέντερ (με τη φλούδα).

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδοχαρτο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 40-45 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό σάμαλι αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να σιροπιαστει το γλυκό μας ομοιόμορφα το σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί και το αφήνουμε για μια ωρίτσα. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε εκεί για άλλη μια ώρα για να πάει το σιρόπι και στο άλλο μισό.




SHARE

Άγγελος Μαμίας

Εναλλακτική Ενημέρωση ’ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου