5 Light Συνταγές Χωρίς Αλεύρι και Ζάχαρη, για Όσους δε μπορούν να Ζήσουν Χωρίς Γλυκό
Ανακαλύψαμε ποια γλυκά δεν θα σας προσθέσουν πόντους στη μέση, και επιλέξαμε 5 τις καλύτερες συνταγές για γλυκά, για να γλυκαθείτε χωρίς να παχύνετε.
Γλυκά με σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού και μέλι
Συστατικά:
Εκτέλεση:
1. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, το οποίο στη συνέχεια θα είναι βολικό για να ανακατέψουμε όλα τα υλικά.
2. Τρίβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λεπτό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τις σταφίδες, προσθέτοντάς στα μπολ. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
3. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
4. Βρέχουμε τα χέρια και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με τις παλάμες μας. Κάθε μπαλίτσα τη βουτάμε σε κακάο ή καρύδα ή σουσάμι.
5. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να γίνουν πιο σκληρά.
Συμβουλή: Τα καρύδια αποκτούν καλύτερη γεύση, αν πρώτα τα τηγανίσουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι
Συστατικά:
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε, και καθαρίζουμε όλα τα φρούτα, και τα κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους. Πριν αναμείξετε τα μήλα με τα άλλα φρούτα, τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
2. Ανακατεύουμε όλα τα φρούτα, και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι και διακοσμούμε με φύλλα μέντας.
Συμβουλή: Για να κάνετε ένα επιδόρπιο αρκετά εορταστικό, σερβίρετε σε διάφανα μπολάκια.
Παστέλια με ηλιόσπορο
Συστατικά:
Εκτέλεση:
1. Καβουρδίζουμε ελαφρώς τους ηλιόσπορους.
2. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα (ή χαρτί ψησίματος) στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα ταψί και με ένα πινέλο την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι και το βάζουμε στη φωτιά.
4. Μετράμε 4-5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός και ρίχνουμε τους ηλιόσπορους στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για
λίγα ακόμη λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να ξεκολλά το μείγμα μας από τον πάτο της κατσαρόλας σαν μια ενιαία μάζα.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στην λαδωμένη λαδόκολα. Στρώνουμε πριν κρυώσει το μείγμα στο πάχος που θέλουμε.
6. Πριν κρυώσει εντελώς κόβουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα ή ρομβοειδή κομμάτια.
7. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και φυλάσσουμε τα παστέλια μας σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ρολό με αμύγδαλα και μήλα
Συστατικά:
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα, κόβουμε σε μικρά κομμάτια, και τα ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ψητά μήλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζελατίνα, το μέλι και τα 3 ασπράδια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο.
3. Για να πήξει η γέμιση τη τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα 5 αυγά, και τα χτυπάμε ελαφρά με μέλι, και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι.
4. Αναμειγνύουμε απαλά το μείγμα κρόκων με την υπόλοιπα ασπράδια. Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς, απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
5. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και διαχωρίζουμε τη ζύμη από το χαρτί. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη, το γυρίζουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Συμβουλή: Για να αποφλοιώσετε εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, αρκεί να τα ζεματίσετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια να τα κρυώσετε σε κρύο νερό για ένα λεπτό.
Σοκολατένια τούρτα χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και μέλι
Συστατικά:
Για το κέικ:
Για την κρέμα:
Για το γλάσο
Εκτέλεση:
1. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε καλά με τα άλλα συστατικά. Αν το γλυκαντικό είναι σε δισκία, τα κάνουμε σκόνη με την πίσω όψη ενός κουταλιού. Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει αρκετά αφράτο μείγμα (να στέκεται το κουτάλι).
2. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα ασπράδια με τους κρόκους, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.
4. Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
5. Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο του κέικ και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό κέικ πάνω από την κρέμα.
6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο, και γλασάρουμε την κορυφή του κείκ. Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά.
Συμβουλή: Σε αυτή τη συνταγή αντί για ζάχαρη και μέλι, προτείνουμε γλυκαντικά. Προσέξτε τη δοσολογία του, και προτιμήστε εναλλακτικά κάτι πιο φυσικό.
Θα δοκιμάσετε κάποια συνταγή; Αφήστε μας τα σχόλιά σας και μοιραστείτε αυτές τις γλυκές συνταγές με τους φίλους σας!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου