Πως θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα του λύκου;

Πως θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα του λύκου;


Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (ΣΕΛ) είναι χρόνιο, υποτροπιάζον , πολυσυστηματικό αυτοάνοσο νόσημα. Μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρο αν και πρόσφατες ιατρικές εξελίξεις η θνησιμότητα έχει μειωθεί αρκετά. Όπως και με τις υπόλοιπες αυτοάνοσες παθήσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματοσ προκαλώντας φλεγμονή και ιστολογική βλάβη.

 Ο ΣΕΛ μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε μέρος του σώματος αλλα περισσότερο συχνά προκαλεί βλάβες στην καρδιά,στις αρθρώσεις, στο δέρμα, στους πνεύμονες, στις φλέβες, στο ήπαρ, στα νεφρά και το νευρικό σύστημα. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά κοινά συμπτώματα:

1. Το κόκκινο εξάνθημα της πεταλούδας. Αγγίζει όλο το πρόσωπο, τα μάγουλα και τη μύτη. Στα αρχικά στάδια μπορεί φανεί μόνο στην μύτη ή ίσως στο μάγουλο. Οι τακτικές λοσιόν είναι ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν ερυθρότητα και ξηρότητα του.

2. Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.Ο αρθρώσεις γίνονται δύσκαμπτες και πιάνουν άλατα.Και αυτό γίνεται επειδή οι άνθρωποι στο παρελθόν που είχαν λύκο δεν πήγαιναν σε ρευματολόγο, νόμιζαν ότι είχαν πράγματι αρθρίτιδα. Έτσι, πολλοί ασθενείς με λύκο πήγαν σε Ρευματολόγους και οι ρευματολόγοι έγιναν ειδικοί στην περίπτωση του λύκου. Ακόμη και η αρθρίτιδα είναι μόνο μία από τις περιπτωσεις με συμπτώματα λύκου. Προκαλεί επίσης απώλεια μυϊκού ιστού.

3. Έκζεμα και η ψωρίαση. Υπερβολικά ξηρό, φαγούρα και ευαίσθητο δέρμα. Δέρμα που πραγματικά έχει φαγούρα όλη την ημέρα. Είναι τόσο ευαίσθητο ώστε ο αέρας από έναν ανεμιστήρα, το σφίξιμο των καλτσών, ή ένα τρίψιμο να το ερεθίζει. Ο λύκος συνδέεται επίσης με διαταραχές του δέρματος, όπως λεύκη, όπου η χρωστική εξαφανίζεται από το δέρμα. Αναρωτιέμαι αν ο Michael Jackson απέδειξε ποτέ ότι είχε λεύκη.

4. Να αισθάνεστε συνέχεια κουρασμενος.Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν θα σταματήσει να δέχεται επιθέσεις, κάθε μέρα θα αισθάνεται άρρωστο. Όσο περισσότερο άγχος βάζετε στο σώμα σας τόσο περισσότερο το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα λειτουργεί και όλο πιο κουρασμένοι θα νιώθετε.

5. Φρικτό κυκλοφορικό.Τα δάχτυλα των χεριών, των ποδιών, η μύτη, τα αυτιά, κλπ … πρέπει να τα διατηρείται ζεστά. Όταν κρυώνουν τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται ,γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να ζεσταθούν.

6. Απώλεια μαλλιών. Μερικοί ασθενείς με λύκο έχασαν όλα τα μαλλιά τους, μερικές μόνο περιπτώσεις λένε πως έχασαν λίγα. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι είχαν πάντα πολύ λεπτή τρίχα.

7. Πληγές στο στόμα και στο σώμα. Αυτές οι πληγές και οποιαδήποτε περικοπή θα θεραπευτούν πολύ αργά. Το δέρμα είναι πιο ευάλωο στις περικοπές και τις γρατζουνιές. Η αδυναμία τους είναι στο να πουλωθούν σύντομα όπως στους φυσιολογικούς άνθρωπους. Οι ασθενείς με λύκο παιρνούν δύσκολα με το κοινό κρυολόγημα ή οποιαδήποτε ασθένεια.

8. Αδυναμία στο να επικεντρωθείτε και να απομνημονεύσετε. Είναι πολύ δύσκολο να θυμόσαστε πράγματα. Μπορώ να το παρομοιάζω με έναν υπολογιστή που ο σκληρός δίσκος λειτουργεί μια χαρά, αλλά είναι πολύ αργός.

9. Κάποιες φορές, από το πουθενά, σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, μπορεί να έχετε σπασμό, να αισθανθείτε σφάχτες ή κάποιο πόνο (μερικές φορές σαν αυξανόμενοι πόνοι), χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

10. Προβλήματα στα μάτια, τη μύτη,τα αυτιά και το στόμα. Μπορεί να αισθάνεστε σαν μια μόλυνση στη ρινική κοιλότητα που δεν φύγει ή ότι η ακοή σας θα μειωθεί .Η μύτη μπορεί να τρέχει ή να έχει πληγές.

11. Σοβαρό ερεθισμό από τον ήλιο, ακόμη και με αντηλιακό. Όντας έξω στον ήλιο ή κάτω από λαμπερά φώτα για λίγες ώρες μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει εξάντληση.

12. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που προκαλεί ο Λύκος στο εσωτερικό του σώματος, όπως νεφρική ανεπάρκεια, οστεοπόρωση, διαταραχές του αίματος, καρδιακές παθήσεις, κλπ . Δυστυχώς, υπάρχουν τόσα πολλά συμπτώματα? είναι δύσκολο να τα αναφέρουμε όλα. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε Λύκο είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας και να μιλήσετε για το πώς αισθάνεστε.

* Επιμέλεια :Μαρία Κρεμμύδα


SHARE

Άγγελος Μαμίας

Εναλλακτική Ενημέρωση ’ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου